top of page

Η στάχτη της κόκκινης αγελάδας


Η κόκκινη αγελάδα είναι ένα σημαντικό σημείο των καιρών. Tον Σεπτέμβριο του 2022, πέντε πιστοποιημένες κόκκινες αγελάδες μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για να κρατηθούν εκεί για τον εξαγνισμό του ιερατείου. Από τότε, χιλιάδες Χριστιανοί και Εβραίοι σε όλο τον κόσμο περιμένουν μια από αυτές τις αγελάδες να σφαχτεί και να καεί, ώστε η στάχτη τους να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των ιερέων και όλου του εξοπλισμού. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο εξαγνισμός, μπορεί να ξεκινήσει η υπηρεσία των θυσιών στην Ιερουσαλήμ. Όταν συμβεί αυτό, τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στην εκπλήρωση του εδαφίου Δανιήλ 9:27 και τα 3,5 χρόνια των τελευταίων καιρών μπορούν να ξεκινήσουν.


Δεν είναι μόνο σημείο των καιρών


Όμως αυτό που πολλοί πιστοί δεν γνωρίζουν: Η κόκκινη αγελάδα δεν είναι απλώς ένα σημείο των καιρών. Αντίθέτως, οι πιστοί σήμερα στη Νέα Διαθήκη πρέπει να βιώσουν την πραγματικότητα της κόκκινης δαμαλίδας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών, η κόκκινη αγελάδα είναι απλώς ένα σημείο των καιρών, τίποτα περισσότερο, όμως δεν αρκεί αυτό! Πρέπει οπωσδήποτε να βιώσουμε την πραγματικότητα στον Ιησού Χριστό, διαφορετικά αυτός ο Λόγος δεν μας χρησιμεύει. Ο Απόστολος Παύλος μάλιστα μιλάει ακριβώς για αυτήν την νεαρή αγελάδα και μας δείχνει την εν Χριστώ πραγματικότητα:

«Επειδή, αν το αίμα των ταύρων και των τράγων και η στάχτη τής δάμαλης, που ραντίζει τούς μολυσμένους, αγιάζει προς την καθαρότητα της σάρκας, πόσο μάλλον το αίμα τού Χριστού, ο οποίος διαμέσου τού αιωνίου Πνεύματος πρόσφερε τον εαυτό του χωρίς ψεγάδι στον Θεό, θα καθαρίσει τη συνείδησή σας από νεκρά έργα, στο να λατρεύετε τον ζωντανό Θεό»

Εβραίους 9:13-14

 

Η σκιά στην Παλαιά Διαθήκη


Ας επιστρέψουμε πρώτα στη σκιά της Παλαιάς Διαθήκης. Για να καθαριστεί το ιερατείο και όλα τα σκεύη, ο λαός του Θεού την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης απαιτούσε ιδιαίτερο νερό που να καθαρίζει ώστε να αγιάζει. Αυτό το νερό περιείχε τη στάχτη μιας πεντακάθαρης κόκκινης αγελάδας η οποία ήταν χωρίς κάποιο ελάττωμα:

«Αυτό είναι το διάταγμα του νόμου, που ο Κύριος πρόσταξε, λέγοντας: Πες στους γιους Ισραήλ να σου φέρουν μια ξανθιά δάμαλη, χωρίς ψεγάδι, που δεν έχει ελάττωμα, επάνω στην οποία δεν επιβλήθηκε ζυγός»

Αριθμοί 19:2


Η κόκκινη δάμαλη σφάζονταν και το αίμα της ραντίζονταν επτά φορές στο μπροστινό μέρος της σκηνής. Ολόκληρη η αγελάδα στη συνέχεια καίγονταν και οι στάχτες της μαζεύονταν. Κάθε φορά που κάποιος ερχόταν σε επαφή με το θάνατο, αυτές οι στάχτες αναμειγνύονταν με φρέσκο νερό και το μείγμα ραντίζονταν πάνω του την τρίτη και την έβδομη ημέρα:


«Όποιος αγγίξει νεκρό σώμα ανθρώπου, θα είναι ακάθαρτος επτά ημέρες. Αυτός θα αγνιστεί διαμέσου αυτού την τρίτη ημέρα, και την έβδομη ημέρα θα είναι καθαρός· αν, όμως, δεν αγνιστεί την τρίτη ημέρα ούτε και την έβδομη ημέρα δεν θα είναι καθαρός»     

  Αριθμοί 19:11-12


Τι σχέση έχει αυτός ο Λόγος με εμάς τους πιστούς στη Νέα Διαθήκη σήμερα;


Η πραγματικότητα στη Νέα Διαθήκη

,

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, τα εδάφια Εβραίους 9:13-14 μιλάνε για τις στάχτες μιας νεαρής αγελάδας. Ο συγγραφέας μας δείχνει ότι η πραγματικότητα σήμερα είναι εν Χριστώ. Το αίμα του καθαρίζει τη συνείδησή μας. Αλλά από τι; Όχι μόνο από αμαρτίες, αλλά πολύ περισσότερο από νεκρά έργα. Η κόκκινη δάμαλη δεν προορίζεται ως θυσία για αμαρτία ή ανομία. Είναι για κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι μια θυσία για κάθαρση από το θάνατο. Ο θάνατος είναι χειρότερος από την αμαρτία. Επομένως, ο καθαρισμός από το θάνατο απαιτεί ειδική θυσία.


Συνειδητοποίηση ​​καθαρισμού από τον θάνατο


Όλοι οι πιστοί γνωρίζουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η πραγματικότητα της προσφοράς περί αμαρτίας (Ιωάννης 1:29, Ησαΐας 53). Έχουμε όμως και επίγνωση ότι είναι και η πραγματικότητα της κόκκινης αγελάδας; Συχνά έχουμε ισχυρή επίγνωση των αμαρτιών μας και καθαρίζουμε τακτικά τον εαυτό μας με το πολύτιμο αίμα του Χριστού. Μας λείπει όμως η επίγνωση ότι χρειαζόμαστε καθαρισμό από τον θάνατο.


Προειδοποίηση για πνευματικό θάνατο


Το περιβάλλον μας δεν είναι μόνο γεμάτο αμαρτία, αλλά και γεμάτο θάνατο. Φυσικά αυτό που εννοείται εδώ είναι ο πνευματικός θάνατος. Ο Ιησούς λέει στην εκκλησία στις Σάρδεις ότι είναι νεκρή (Αποκάλυψη 3:1). Αυτό και μόνο δείχνει ότι εμείς οι Χριστιανοί ερχόμαστε συχνά σε επαφή με πνευματικό θάνατο. Ο κόσμος και η θρησκεία είναι γεμάτα πνευματικό θάνατο. Αλλά δυστυχώς δεν το παρατηρούμε γιατί δεν το συνειδητοποιούμε. Στο τέλος ο θάνατος μας επηρεάζει με αποτέλεσμα να καταλήξουμε οι ίδιοι πνευματικά νεκροί.

Κάνουμε πολλά χριστιανικά έργα αλλά δεν συνειδητοποιούμε ότι είναι νεκρά έργα. Έχουμε ελεύθερη συναναστροφή με κάθε είδους ανθρώπους ή πράγματα χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι ο θάνατος προέρχεται από αυτά. Στους Φαρισαίους και τους γραμματείς, ο Ιησούς λέει ότι είναι γεμάτοι νεκρά κόκαλα και κάθε ακαθαρσία μέσα τους (Ματθαίος 23:27). Γι' αυτό, ο Ιησούς μας προειδοποιεί γι' αυτά και μας λέει να προσέχουμε από τέτοιους. Γιατί; Γιατί ο θάνατος προέρχεται από αυτούς και μας μολύνει.


 Ο Χριστός, η πραγματικότητα της κόκκινης αγελάδας


Τι κάνουμε όταν έχουμε εκτεθεί στη μόλυνση του θανάτου; Ίσως ήρθαμε σε επαφή με τον πνευματικό θάνατο μέσα από μια συνομιλία με ένα άτομο με διάφορες θρησκευτικές αντιλήψεις. Τι κάνουμε? Πρέπει να έρθουμε στον Χριστό ως την πραγματικότητα της κόκκινης δάμαλης που είναι. Καθαρίσου συνειδητά από τον θάνατο. Ο Ιησούς αναστήθηκε από τον θάνατο την τρίτη ημέρα. Επομένως, το νερό που καθαρίζει ραντίζεται στους μολυσμένους την τρίτη ημέρα - και μετά ξανά την έβδομη ημέρα. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρός είναι αυτός ο καθαρισμός.

Μην παίρνεις επιπόλαια τον πνευματικό θάνατο. Ας μάθουμε να βιώνουμε τον Χριστό ως την πραγματικότητα της κόκκινης δάμαλης. Μόνο έτσι η συνείδησή μας θα είναι εντελώς καθαρή από νεκρά έργα.

 

54 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page